Professionell Idrott

 Om värdkommunen

 

Karlstad

Staden med sol i sinnet

Vi Karlstadsbor älskar att ha gäster! Det är ett arv från den glada servitrisen Eva-Lisa Holtz som verkade här på 1700-talet. Genom sitt sprudlande humör och varma bemötande blev hon vida känd under namnet Sola i Karlstad. Hon var driftig och ambitiös och öppnade så småningom sin egen krog. I dag står hon staty vid Klarälvens strand mitt i Karlstad, och hennes soliga sinne har gett oss vår välkända symbol, den glada solen.

Vi hoppas att du ska trivas hos oss. Karlstad har alltid mycket att erbjuda, både inom kultur- och idrottsområdet.

Här kan du under vintern följa Färjestads hockeymatcher, uppleva den årliga VM-festen i samband med Rally Sweden och i augusti heja fram våra svenska friidrottsstjärnor under Friidrotts-SM 2019.

Vi investerar ständigt i nya hallar, planer och arenor för olika sporter. Löfbergs Arena är inte bara Färjestads hemmaarena, det är också en stor inomhusarena för idrott, mässor och konserter med plats för över 8 000 personer. I Karlstad finns också hallar för curling, skateboard, BMX, klättring, tennis och badminton. På Sundstabadet kan du både leka, träna och njuta.

Här finns också ett stort utbud av restauranger och caféer och Karlstad är en härlig shoppingstad med mycket att välja mellan. Vårt pampiga operahus – Wermland Opera – presenterar årligen flera stora produktioner. På andra sidan älven finns Lars Lerins konsthall i det gamla danspalatset Sandgrund. I samma kulturstråk hittar du Värmlands Museum och vackra Sandgrundsparken där Karlstadsborna äter sin picknick, promenerar och solar. Upplev Artscape – storskaliga konstverk runt om i staden och i Mariebergsskogen, vår fina stadspark, kan du njuta av djur, natur, lek och bad. Ta gärna båtbussen dit, det är precis vad det låter som – buss fast på vatten – en stor succé både bland Karlstadsbor och besökare.

Vill du veta mer om vad som händer i Karlstad? Gå in på visitkarlstad.se

Varmt välkommen till Karlstad – staden med sol i sinnet.